IRISS consultancy project

Nauwkeurige rozenselectie met TechNature's IRISS

Eind 2014 trokken rozenkwekers aan de bel: Het verwerken en sorteren van rozen móet anders. De vraag aan TechNature en samenwerkingspartners bij dit project: 


‘Hoe kan het verwerken en sorteren van rozen niet alleen nauwkeuriger, maar ook gemakkelijker plaatsvinden?’


Deze vraag vanuit de praktijk was de drijfveer voor de ontwikkeling van IRISS – het Intelligente Rozen Inspectie- en SorteerSysteem.

TechNature's IRISS: Precisie en kwaliteit

Het is het eerste systeem dat bossen rozen op basis van uniformiteit in kwaliteit kan sorteren. Dit wordt mogelijk gemaakt door expertise op het gebied van Vision Technology te combineren met specifieke beeldverwerkingssoftware. De IRISS bestaat uit meerdere camera’s die 3-D beeldopnamen maken. De eerste camera is gericht op de knop en meet op de millimeter nauwkeurig de knophoogte, knopbreedte, kleur, scheefstand en openstand (rijpheid) van de roos. De tweede camera is gericht op de steel en meet de lengte, dikte en kromming van de steel. De foto’s leiden tot specifieke data waarop automatisch gesorteerd kan worden.


Is TechNature's IRISS de oplossing voor u?


Maak een afspraak

Premium kwaliteit

De nauwkeurigheid van het meetsysteem en de data die eruit voortvloeien bieden u als kweker voor het eerst in de geschiedenis de mogelijkheid om uw producten op harde selectiecriteria te kwalificeren. Hier kunt u uw marketing op aanpassen. Bij de verkoop kunt u dan ook garanties geven die tot nu toe onmogelijk waren. Bijkomend voordeel is ook nog dat u de mooiste rozen – met premium kwaliteit – speciaal voor het hogere marktsegment kunt reserveren. Hierdoor speelt u beter in op vragen uit de markt en behaalt u hogere rendementen.

IRISS is het resultaat van de samenwerking met 4More Technology B.V., Aris B.V. en TK-AgroTech. Het project is mede gefinancierd door de Stichting HagelUnie en het Technologiefonds Tuinbouw. 


De kwaliteit van bloemenhandelaren die met TechNature’s IRISS rozen uitselecteren is te herkennen aan het ‘Inspected by IRISS’ handelsmerk.

Samen met TechNature werken aan nog meer innovaties binnen de agro-sector?

Stuur hier uw bericht

Uniformiteit

De nauwkeurige knop- en steelmetingen maken het mogelijk om in elke denkbare samenstelling te sorteren. Door het prioriteren van productklassen kiest de gebruiker zelf hoe de bossen gerangschikt worden.

Zo komt elke roos in de juiste bos en ontstaan een mooie uniforme bos. Door deze unieke sorteeraanpak krijgt iedere roos de maximale waarde


Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?


Maak een afspraak