ViCA

Visual Company Analytics

Interactieve Visualisaties

ViCA is een realtime visualisatie pakket om verkoopgegevens en teeltkosten te analyseren en daaruit alerts te generen. Het ViCA systeem is gekoppeld aan het Olsthoorn Kwekerspakket en is reeds bij vier tuinders succesvol geïmplementeerd.

Een visualisatie in de vorm van een dubbele donut. Met in de binnenring de top 20 kopers geselecteerd en in de buitenring de producten gekoppeld, beiden gebaseerd op basis van omzet.

  1. Afmeting vakje is relatief aan de waarde
  2. Ieder vakje is aanklikbaar en het hele dashboard wordt aangepast
  3. Hoover je muis over een vakje en de waarde wordt getoond

Verdiepende Analyses

Duik in de details en kom erachter of bijvoorbeeld een klant het ene jaar veel koopt en het andere jaar niet meer.

Bijvoorbeeld:

Aantallen per product | 2 opeenvolgende jaren

Klik op een product

Aantallen per week | geselecteerd product | 2 opeenvolgende jaren

Mogelijkheden

  • Selecteer een klant
  • Selecteer een product
  • Selecteer een teeltlocatie
  • Selecteer een sortering
  • Selecteer een tijdsperiode

Klantenervaringen

Juriaan Weerheim van kwekerij de Zuidplas: via de grafieken van prijs en stuks kan ik gemakkelijk en sneller een prijs afgeven voor mijn directe afnemers. De omzetafname alerts helpen mij om klantgericht bij te sturen op veranderingen in koopgedrag. 

Levi Evers van Bredefleur: door ViCA hebben we inzicht in de rendementen per m van de verschillende cultivars. Hierdoor heb ik afgelopen jaar een andere keuze gemaakt dan ik op gevoel gedaan zou hebben. Het systeem helpt me om het juiste assortiment aan lelies aan te bieden. Verder vind ik het prettig dat ik cijfers kan analyseren per klant en per productgroep. 

Reinier Hoogendoorn van AltaNova: met ViCA heb ik meer grip op de verkoopstatistieken. Ik kan mijn daghandel van directe en klokverkoop nu veel dieper analyseren dan voorheen. Tevens neem ik mijn iPad mee naar klanten en laat ik hen real-time hun verkoopgegevens bekijken. Dit geeft een goede basis voor een gericht klantgesprek waarin we kunnen inzoomen op veranderingen in het koopgedrag.

Geïnteresseerd in een demonstratie of wilt u meer informatie?

TechNature helpt u graag in het beantwoorden van uw vragen. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen of heeft u interesse of vragen neem dan contact met ons op middels onderstaande knop.

Contact