SpectraCam

Gewassensor voor bladgroen, plant stress en biomassa ontwikkeling

De SpectraCam meet het bladgroengehalte, biomassa en stressniveaus in gewassen. In tegenstelling tot vergelijkbare gewassensoren is de SpectraCam in staat om al in een vroeg stadium het gewas te onderscheiden van de achtergrond. Het gewas hoeft dus niet bodem bedekkend te zijn waardoor de camera ook in gewassen zoals uien ingezet kan worden, vanaf opkomst. De camera is in 2018 nieuw op de markt geïntroduceerd en reeds vijf systemen zijn succesvol in gebruik genomen bij telers van aardappelen, spruiten, uien, tarwe en bonen.

Door de sterke flitslamp kan de camera 24/7 ingezet worden en kunt u ook ’s avonds en ’s nachts betrouwbaar meten. De camera rijdt mee op uw veldspuit of tractor zodat u er geen extra werk van heeft. Alle data en GPS locaties (sensor inbegrepen) worden direct na de meting weggeschreven naar een webserver via 4G. U kunt de data dus na een bespuiting inzien en daarna bepalen of bemesting, irrigatie of bladbemesting nodig is.

Een ander onderscheidend aspect is dat u toegang heeft tot een persoonlijke portal en kaartensysteem. Hierin kunt u de stikstofgehaltes en stress over de tijd monitoren en ziet u direct het effect van bijvoorbeeld een bladbemesting. U kunt percelen met elkaar vergelijken en daarmee bepalen welk perceel de meeste aandacht vraagt. Zodoende houdt u overzicht over uw percelen.

Ontwikkeling

De SpectraCam is ontwikkeld in een samenwerking tussen TechNature en TK-Agrotech.  Tevens hebben studenten van de opleiding Biosystems Engineering van Wageningen University and Research ondersteuning geboden.

TTW Systemen B.V. heeft als teeltadvies bedrijf gezamenlijk met Novifarm meetdata en gebruikerswensen verleend voor de ontwikkeling. TTW heeft jarenlange ervaring met teeltadvies op basis van gewassensoren en heeft ons aangezet de SpectraCam te ontwikkelen, om daarmee enkele langverwachte wensen te vervullen, zoals een hogere nauwkeurigheid, een brede inzetbaarheid bij fijne gewassen zoals uien, en een volledig geautomatiseerde dataverwerking. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen of heeft u interesse of vragen over de SpectraCam, neem dan contact op via de Contactpagina.

Bent u benieuwd hoe de huidige klanten denken over de SpectraCam? Lees dan de nieuwsbrief via onderstaande link.

Geïnteresseerd in een demonstratie of wilt u meer informatie?

TechNature helpt u graag in het beantwoorden van uw vragen. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen of heeft u interesse of vragen neem dan contact met ons op middels onderstaande knop.